Tarinoita yhdistyksen ja kuoron nimen taustalta

                                                                            Moni on kysynyt mistä yhdistyksen, aiemmin myös kuoron, nimi Kulkuset tulee. Tuttua joululaulua on epäilty esikuvaksi. Näin asia ei ole, vaan nimi otettiin Kulkuset-joululehdestä. Kuoro perustettiin 4.1.1918 ja nimi päätettiin aika pian sen jälkeen, joten joululehdet olivat vielä ajankohtaisia. Viereisestä kuvasta huomaa, että nimi otettiin tästä lehdestä. Verratkaa fontin K-kirjainta merkkimme suureen K-kirjaimeen!

Vuoden 1985 lopulla yhdistykseen perustettiin oma seniorikuoro. Ajatus oli muhinut jo usean vuoden ajan, mutta sen toiminta alkoi vasta vuoden 1986 aikana. Nimeksi tuli SenioriKulkuset. SenioriKulkusiin siirrytään lähtökohtaisesti 60 ikävuoden tultua täyteen Auraliassa (o.s. Kulkuset). 

Vuonna 2018 yhdistys vietti 100-vuotisjuhlia, alkaen virallisesta syntymäpäivästä 4.1. Osana 100-vuotisjuhlintaa halusimme värvätä uusia laulajia kuoroon - ja meille selvisi, etteivät kaikki innostuneet kuoron nimestä. Osalle se oli joulukonserttikuoron nimi, osalle jotain aivan muuta. Ensimmäinen iso potku nimenmuutokselle tapahtui siis jo 100-vuotisjuhlinnan yhteydessä. Silloin saimme jo parikymmentä hienoa ehdotusta kuoron uudeksi nimeksi. Vanhan nimen kannattajat saivat vielä silloin pidettyä Kulkuset-nimestä kiinni. 

Syksyllä 2021 nimenmuutos tuli uudelleen ajankohtaiseksi. Nyt nimenmuutos sai entistä laajemman kannattajakunnan. Ennen vuodenvaihdetta keksittiin uusia nimiehdotuksia ja niitä tulikin paljon: yhdistettynä edellisiin ehdotuksiin peräti yli 60! Erilaisten karsintojen ja äänestyksien jälkeen tammikuussa 2022 Kulkuset-kuoron uudeksi nimeksi tuli Auralia.

Auralia-nimen kehittäjä Päivi Lehtonen kertoo syntytarinaa seuraavasti: "Auralia-nimi syntyi, kun mietin, mitä asioita kuoron nimessä olisi kiva olla. Halusin sen olevan yksiosainen ja ytimekäs, helposti lausuttava myös ulkomailla. Ajattomuus. Ja Turku! Jotain pysyvää Turussa - tietysti Aura-joki, jonka rannoilta kuoromme on kotoisin. Päässä pyörivät myös revontulet, Aurora borealis - nuo välillä värikkäät, välillä himmeämmät yötaivaan lepattajat, auringon terveisten tuojat, Rivers of light. Ensin ajatuksena oli Auralis, mutta sitä on vähän ärsyttävä taivuttaa, joten päädyin Auraliaan."

Uuden nimen myötä toivomme, että laulamisen ilo ja yhteinen Kulkushenki säilyy seuraavatkin 100 vuotta. Yhdistys kaikkien meidän takana on yhä Sekakuoro Kulkuset ry.