Auralia

Kuva: Ari Törmä

105 vuotta laulua Auran rannoilla

Auralia on Sekakuoro Kulkuset ry:n suurin jäsenkuoro ja Turun alueen vanhin toimiva sekakuoro. Kuoro perustettiin heti Suomen itsenäistyttyä tammikuun 4. päivänä 1918. Kesäkuussa 2020 kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin Teemu Honkanen. Teemu on tuonut laulantaamme ammattimaisuutta, tavoitteellisuutta ja ryhtiä unohtamatta niitä kaikkein tärkeimpiä: laulun iloa ja iloista yhteishenkeä!

Uudella nimellä Auralia olemme laulaneet tammikuusta 2022.

Auralia tänään

Auralia on 40-henkinen sekakuoro, ja laulamme monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmistoa klassisesta kevyempään. Laulukokemusta meiltä löytyy perinteisten esiintymisten lisäksi sekä teatterin lavoilta, tv:stä että kuorokilpailuista koti- ja ulkomailta. Auralia on myös elämäntapa – eräät meistä ovat viihtyneet kuorossa useamman kymmentä vuotta – mutta se ei tarkoita, ettemme uudistuisi! Auralian laulajat ovat suurimmalta osalta pitkäaikaisia musiikin harrastajia. Harjoituksemme eivät ole koskaan ryppyotsaisia, vaan rentoja ja riemukkaita - vaikka suhtaudummekin musiikkiin vakavasti.

Vuoden 2022 syyskautemme päättyi suureen joulukonserttiproduktioon ”Juhlimaan tulkaa”. Konsertissa esiintyivät kuoron lisäksi pianotrio, vaskikvintetti, sopraanosolistina entinen johtajamme Heidi Gräsbeck ja Lauluyhtye Valve.


Pienyhtyetoiminta

Koronarajoitukset lannistivat monia kuoroja, mutta Auraliassa uudelleenjärjestäydyimme uuden johtajamme Teemu Honkasen johdolla pienyhtyeiksi. Näin keskityimme rajoitusten puitteissa ylläpitämään ja kohentamaan laulukuntoa teorian ja käytännön osilta suorittamalla Sekakuoroliiton perus- ja taitomerkkejä. Tuloksena kaikilla vakikuorolaisilla on vähintään perusmerkki, ja suurimmalla osalla myös taitomerkki. Tämän ”prenikka-proggiksen” tulokset kuuluvat mm. kuoron soundissa ja harjoitusten nopeammassa etenemisessä. Toiminta synnytti kuoroomme myös useita vakipienryhmiä, jotka lähtevät keikalle nopeallakin varoitusajalla – voitkin tilata sekä ison kuoron tai pienryhmän tilaisuuttasi elävöittämään (paivi.a.kuntze@gmail.com)! 


Tule mukaan!

Tuleva vuosi on kuoron 105-vuotisjuhlaa! Ohjelmassa on mm. Auralian profiilikonsertti huhtikuun lopulla, ihanat kevätiltamat koko isolle kuoroyhteisöllemme sidosryhmineen, konserttimatka Saksaan joulun alla ja tietysti paljon pienempiä keikkoja. Tervetuloa tapaamaan meitä esiintymisissä ja harjoituksissa – me myös otamme koelaulun kautta joka stemmaan laulajia! Olisiko Auralia sinunkin kuorosi? Harjoittelemme tiistaisin klo 18-21 osoitteessa Lustokatu 7. Varaa itsellesi koelauluaika tammikuulle ja kysele lisää sähköpostilla: paivi.a.kuntze@gmail.com. Kevään laulukausi alkaa tiistaina 10.1.2023.