Auralia

Kuva: Vili Orava

106 vuotta laulua Auran rannoilla

Auralia on Sekakuoro Kulkuset ry:n suurin jäsenkuoro ja Turun alueen vanhin toimiva sekakuoro. Kuoro perustettiin heti Suomen itsenäistyttyä tammikuun 4. päivänä 1918. Kesäkuussa 2020 kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin Teemu Honkanen. Teemu on tuonut laulantaamme ammattimaisuutta, tavoitteellisuutta ja ryhtiä unohtamatta niitä kaikkein tärkeimpiä: laulun iloa ja iloista yhteishenkeä!

Uudella nimellä Auralia olemme laulaneet tammikuusta 2022.


Auralia tänään

Auralia on 40-henkinen sekakuoro, ja laulamme monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmistoa klassisesta kevyempään. Laulukokemusta meiltä löytyy perinteisten esiintymisten lisäksi sekä teatterin lavoilta, tv:stä että kuorokilpailuista koti- ja ulkomailta. Auralia on myös elämäntapa – eräät meistä ovat viihtyneet kuorossa useamman kymmentä vuotta – mutta se ei tarkoita, ettemme uudistuisi! Auralian laulajat ovat suurimmalta osalta pitkäaikaisia musiikin harrastajia. Harjoituksemme eivät ole koskaan ryppyotsaisia, vaan rentoja ja riemukkaita - vaikka suhtaudummekin musiikkiin vakavasti.

Vuoden 2022 syyskautemme päättyi suureen joulukonserttiproduktioon ”Juhlimaan tulkaa”. Konsertissa esiintyivät kuoron lisäksi pianotrio, vaskikvintetti, sopraanosolistina entinen johtajamme Heidi Gräsbeck ja Lauluyhtye Valve.

Jouluna 2023 kierrämme laulaen ympäri Eurooppaa. Millaisia uusia joululauluja eri maiden perinteistä löytyy?


Pienyhtyetoiminta

Koronarajoitukset lannistivat monia kuoroja, mutta Auraliassa uudelleenjärjestäydyimme uuden johtajamme Teemu Honkasen johdolla pienyhtyeiksi. Näin keskityimme rajoitusten puitteissa ylläpitämään ja kohentamaan laulukuntoa teorian ja käytännön osilta suorittamalla Sekakuoroliiton perus- ja taitomerkkejä. Tuloksena kaikilla vakikuorolaisilla on vähintään perusmerkki, ja suurimmalla osalla myös taitomerkki. Tämän ”prenikka-proggiksen” tulokset kuuluvat mm. kuoron soundissa ja harjoitusten nopeammassa etenemisessä. Toiminta synnytti kuoroomme myös useita vakipienryhmiä, jotka lähtevät keikalle nopeallakin varoitusajalla – voitkin tilata sekä ison kuoron tai pienryhmän tilaisuuttasi elävöittämään (auraliakuoro@gmail.com)! 


Tule mukaan!

Kuluva vuosi on kuoron 105-vuotisjuhlaa! Aloimme vappuviikonlopun lähes loppuunmyydyllä Auralian profiilikonsertilla "Jos ei heilaa helluntaina..." Sibelius-museossa 29.4. Syyspuolella järjestämme ihanat iltamat koko isolle kuoroyhteisöllemme sidosryhmineen. Ennen joulua vuorossa on niin adventti- kuin joulukonsertit ja tietysti useampia pienempiä keikkoja. Tervetuloa tapaamaan meitä esiintymisissä ja harjoituksissa! 

Otamme koelaulun kautta joka stemmaan laulajia! Harjoittelemme tiistaisin klo 18-21 osoitteessa Lustokatu 7. Kevään 2024 laulukausi käynnistyy 9.1. klo 18, jolloin on myös ensimmäinen koelaulumahdollisuus. Lisätietoja saat varajohtajalta osoitteesta: auraliakuoro@gmail.com

Lisätietoja Tapahtumat-valikosta.