Auralia

Kuva: Ari Törmä

104 vuotta KULKUSIA

Sekakuoro Kulkuset on Turun alueen vanhin toimiva sekakuoro, joka perustettiin heti Suomen itsenäistyttyä tammikuun 4. päivänä 1918. Kesäkuussa 2020 kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin Teemu Honkanen. Teemu on tuonut laulantaamme ammattimaisuutta, tavoitteellisuutta ja ryhtiä unohtamatta niitä kaikkein tärkeimpiä: laulun iloa ja iloista yhteishenkeä!

100-vuotisjuhlien yhteydessä keväällä 2018 alettiin pohtia kuorolle uutta nimeä ja aikakautta seuraavaa sataa vuotta varten. Tammikuussa 2022 kuoro päätti uudesta nimestä, Auralia.

Muutosten tuulet

Kuoron vuosi 2022 lähti käyntiin Zoom-kuoroharjoituksilla sekä kokouksella. Nimikilpailun ja äänestyksen jälkeen kuorolle valittiin uusi nimi, Auralia, joka otettiin välittömästi käyttöön. Nimi viittaa Aurajoen rannalla laulavaan kuoroon sekä revontulien, Aurora Borealis, loistoon. Aurajoki kertoo kuoron turkulaisesta taustasta sekä viittaa myös kuoron alkuaikoihin Nummenpakalla Aurajoen rannassa. Revontulet kuvastavat iloa, väriä ja kuulautta, joka kuuluu kuoron laulussa.


--- ”Nimi viittaa Aurajoen rannalla laulavaan kuoroon sekä revontulien, Aurora Borealis, loistoon.” ---


Laulua koronan aikana

Koronarajoitusten myötä kuoro on löytänyt uusia tapoja harjoitella yhdessä. Olemme harjoitelleet rajoitusten salliessa pienyhtyeinä ja keskittyneet suorittamaan Sekakuoroliiton perus- ja taitomerkkejä. Joulukuun 2021 merkkisuoritusten jälkeen lähes koko kuorolla on vähintään perusmerkki. Tällä hetkellä Auralia harjoittelee taas yhdessä, mutta osa kuorosta on mukana vain Zoom-yhteydellä.

Syksyllä 2021 pääsimme harjoittelemaan yhdessä ja lopulta jopa ilman maskeja - ja saimme laulaa kaksi konserttia kokonaisen kahden vuoden tauon jälkeen. Ystävyyden joulukonsertti Mikaelinkirkossa ja yhteiskonsertti Joulutervehdyksiä naapureilta SenioriKulkusten kanssa osoittivat kuoron kehittyneen erikoisista harjoitusolosuhteista huolimatta.

Tällä hetkellä Auraliassa on 45 aktiivista laulajaa sekä kymmenkunta "lomailijaa" eli jostain syystä tauolla. Kaikkiin stemmoihin otetaan lisääkin laulajia.

Toivomme pandemian hellittävän niin, että kaikki kuorolaiset uskaltaisivat taas laulaa yhdessä. Järjestämme huhtikuussa konsertin Turussa Kårenilla ja osallistumme kesäkuussa Sulasolin laulujuhlille Jyväskylään. Syyspuolelle on perinteisten joulukonserttien lisäksi suunniteltu konserttimatkaa Saksaan.