Kulkuset – Järjestöjyrä

Sekakuoro Kulkuset on Turun alueen vanhin toimiva sekakuoro, joka perustettiin heti Suomen itsenäistyttyä tammikuun 4. päivänä 1918.

Kulkuset on myös enemmän kuin yksi kuoro. Vuonna 1986 perustettiin seniorikuoro, joka tällä hetkellä toimii aktiivisemmin kuin koskaan. SenioriKulkusissa on 45 laulajaa, joiden keskimääräinen kuorolaulukokemus on varmasti luokkaa 30-45 vuotta. Täytettyään 60 vuotta laulajat siirtyvät seniorikuoroon, joka on kulkuslaisuuden korkein aste.

Aivan alusta asti kuoro on toiminut aktiivisesti järjestötoiminnan parissa. Innokkaita kuorotoiminnan kehittäjiä on löytynyt Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton kaikille järjestötasoille. Jo kun Sulasol oli Kuoroliitto, niin Kulkuset oli perustamassa Turun piiriä. Kun Kuoroliitosta tuli Sulasol, niin taas perustettiin uutta piiriä, tällä kertaa Sulasolin Varsinais-Suomen piiriä jota Kulkuset on pyörittänyt viimeiset 20 vuotta. Neljä vuotta kuoro piti Sulasolin puheenjohtajuutta hallussaan. Sekakuoroliiton hallinnossa Kulkuset on ollut mukana vuodesta 1979 lähtien. Järjestölonkerot yltävät kansainvälisellekin järjestötasolle kun Kulkusista on edustus International Federation for Choral Musicin hallituksessa ja työvaliokunnassa, pohjoismaisesta ja eurooppalaisesta järjestötoiminnasta puhumattakaan.

Kulkuset on väärällään moniosaajia. Heitä tarvitaan pyörittämään kuoron arkea. Ja arkista touhua se pyörittäminen onkin, laulamiseen verrattuna: varaa tila, sovi ajat, kirjoita pöytäkirjat ja tiedotteet, laske rahat, päivitä kotisivu, kierrätä kuvat, sovita kappale… Hoituu, kunhan saa tiistaisin laulaa!