Kuoronjohtaja Heidi Gräsbeck

Sekakuoro Kulkusten taiteellisena johtajana on toiminut syksystä 2014 lähtien Heidi Gräsbeck. Heidi valmistui muusikoksi Turun konservatoriosta keväällä 2014. Samana keväänä hän suoritti klassisen laulun B-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Kolmetoista vuotta Espanjassa asunut Heidi puhuu sujuvasti mm. ruotsia, suomea, espanjaa sekä englantia, ja on kerännyt musiikillisia vaikutteita monesta eri kulttuurista. Heidi on hyvin varhaisesta iästä lähtien esiintynyt ahkerasti sekä yhtyelaulajana että solistina. Hän on laulanut mm. espanjalaisen nuorisokuoron riveissä sekä laulajaperheen perustamassa Vox Familiaris ‑vokaalikvartetissa. Suomeen Heidi muutti takaisin v. 2004, ja on täälläkin ehtinyt vaikuttaa useassa vokaalikokoonpanossa. Näistä esimerkkeinä Florakören (Åbo Akademin naiskuoro), turkulainen huippukuoro Key Ensemble sekä varhaiseen vokaalimusiikkiin suuntautuva Camerata Aboensis.

Kulkusten ohjaksiin Heidi on tarttunut ilolla ja innolla.

– Aivan ihana porukka, täynnä asennetta ja valmiina heittäytymään vaikka mihin, Heidi luonnehtii ensivaikutelmiaan kuorosta.

– Huumoria ei puutu, mutta ei myöskään musiikillista kunnianhimoa. Tuntuu koko ajan siltä, että taas nousi rima astetta korkeammalle. Siitä tulee aina sekä laulajille että johtajalle valtavat kicksit!

Kuorolaulun voiman Heidi kiteyttää seuraavasti:

– Kuorolaulussa yhdistyvät usean ihmisen sisäinen maailma ja voima, kanavoituna yhden ja yhteisen soinnin kautta. Kuoron ilmaisumahdollisuudet ovat huikeat, ja tekstin ja tunteiden välityskeinona kuoro on omasta mielestäni vertaansa vailla.