Kuorossa on laulanut satoja laulajia, heistä pisimpään Sylvi Muraja, 55 vuotta. Kuoron tunnetuin laulaja on varmastikin kuoron perustajan, Edwin ”Ope” Laaksosen, poika Touko Laaksonen, joka tunnetaan paremmin Tom of Finlandina.

Kulkusissa on aina kannustettu laulajia perustamaan lauluyhtyeitä. Kuorossa toimiikin monta yhtyettä: Vivere, mieskvartetti Non Troppo Bene ja naisyhtyeet Peltrut ja Ehkä. Kun kuoro kulkee kohti 100-vuotisjuhlavuottaan kannustus yhtyelauluun vain kasvaa. Suunnitteilla on kaikkea mielenkiintoista erilaisille ryhmille laulettavaksi.

Kulkuset on laulanut itsensä turkulaiseen tietoisuuteen monet kerrat. Juuri nyt elämme suurta muutoksen ja kehityksen kautta ja tähtäimessä on vieläkin toimivampi iso sekakuoro, joka pystyy ja kykenee.

Kuoron ohjelmistoon kuuluu paljon perustavanlaatuista sekakuoromusiikkia. On tehty pikkulauluja ja isoja teoksia. On kilpailtu ja on tehty monen monta konserttia kohta sadan vuoden ajan. Laulajat ja johtajat vaihtuu, mutta Kulkus-henki säilyy.

Äänenmuodostusta kuorossa antaa laulupedagogi Maarit Lindblom. Hän on itsekin juuriltaan Kulkunen. ”Kaikki on ääntä, ja ääni on maailma”. Jokainen laulaja saa kuoron harjoituksen alussa tehdä työtä oman kehonsa ja äänensä kanssa. Äänen samanlainen tekeminen on kuoron soinnin kannalta kuitenkin se tärkein asia. Ja hyvänä kakkosena tulee kuunteleminen, joka sekin kehittyy äänenmuodostuksen yhteydessä.

Projekteja kuorolla riittää. Niitä hauskimpia ja kehittävimpiä oli osallistuminen Suomen Paras Kuoro 2011 -kilpailuun. Pitkän ja tuskallisen harkinnan jälkeen kuoro kuitenkin päätti käydä Tampereella koelaulussa, josta alkoikin mielenkiintoinen taipale kohti kevään suoria lähetyksiä. Onneksi kuorolla on oma sovittaja/säveltäjä, Ari Törmä. Ensimmäiseen suoraan lähetykseen saimme kappaleeksi Morning has broken, josta Ari teki lumoavan sovituksen tuomareille ihasteltavaksi. Pääsimme kilpailussa semifinaalin asti ja matka oli kaiken vaivan arvoinen.

Kilpaileminen ei sinällään kuorolle ole mikään tavoite. Kilpailut laittavat osaamisen, esittämisen, sitoutumisen ja varsinkin stressinsietokyvyn koetukselle. Tiukkoja paikkoja on koettu Tampereen Sävelessä muutamaan otteeseen ja ulkomaillakin, viimeksi Walesissa ja Krakovassa.

Kuorossa laulaminen on tutkitusti elämänlaatua parantavaa toimintaa. Laulu yhdistää ja rytmittää ihmisiä. Tutkimukset sanovat, että kuorolaulajien sydämetkin lyövät samaan tahtiin kuorossa.